BC Oostende wint eerste oefenmatch, zonder internationals

Dominique Archie startte sterk © GF
Redactie KW

Woensdagavond heeft Telenet Oostende zijn eerste oefenmatch gewonnen met 84-74 tegen de Franse tweedeklasser Lille Metropole.

Oostende miste zijn vier internationals Serron, Salumu, Gillet en Buza. Ook Marelja, revaliderend na een operatie aan de knie, was er nog niet bij. Met acht van de tien eerste punten startte Archie sterk. De nieuwkomers toonden zich ook aardig. Katic pakte met enkele bewegingen onder doek uit en Gibson knalde een paar bommen binnen. De ingevallen jongeren speelden ook zonder complexen en in het bijzonder Lambrecht was heel productief.

Demirtas, een shooting guard uit Henegouwen en nieuw in de basketschool, sprak aanvallend en vooral defensief zijn woordje mee. Coach Thierry Declercq roteerde voortdurend. Aan de rust leidde Oostende met 44-36. Alleen de 22 balverliezen, waarvan 14 na de rust zijn een minpuntje voor de kustploeg. Ook konden de Oostendenaars defensief nog onvoldoende druk zetten. Katic (14 punten aan 88 % en 7 rebounds) en Djordjevic (12 punten aan 58 % en 7 assists) haalden de beste computerevaluatie. Gibson scoorde 13 punten en haalde 9 rebounds neer.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier