BC Oostende wint eerste finalematch tegen Brussels

08/06/17 om 07:27 - Bijgewerkt om 07:26

Het staat 1-0 in de finalereeks volgens de formule 'best of five' tussen Oostende en Brussels. De Zeekapiteins zegevierden thuis met 78-70.

BC Oostende wint eerste finalematch tegen Brussels

© BELGA

Missers en balverliezen kenmerkten de drie openingsminuten van de eerste finale. De 0-0 verdween pas na exact 3'22" van het bord met een korf van Katic (26 punten, 4 rebounds, 7 uitgelokte fouten). Niet toevallig zou hij uitgroeien tot de uitblinker van deze match. Veertien seconden later imiteerde Simmons hem aan de overzijde. Met zeven punten van Peciukevicius sprintte Brussels naar 6-9. In minder dan drie minuten pakten de Zeekapiteins met een 14-0-antwoord uit: 20-9. Maar Brussels was niet onder de iindruk: eerst naar 20-15 en daarna naar 24-24, een bom van Lichodzijewski.

Newbill (13 punten, 5 rebounds) en co maakten opnieuw de borst nat en trokken na een buzzerbom van Walden met zeven punten (40-33) voorsprong naar de kleedkamer.

Katic en Walden voedden de bruisende start van de Zeekapiteins. Met een 18-6-run groeide de kloof tot negentien eenheden na zes minuten in het derde kwart: 58-39.Regisseur Walden (18 punten, 4 rebounds, 6 uitgelokte fouten) scoorde en liet scoren. Het maximale verschil bedroeg 21 punten bij 63-42.

Lichozijewski en co gooiden de handdoek niet en pakten zelf met een 0-14-antwoord uit: 63-56. Toen was het welletjes voor de Zeekapiteins. Bommen van Mwema en Gillet en tussendoor een lay-up van Katic verdubbelden de voorsprong opnieuw. hun uitdagers een definitieve halt toe: 71-56. Met nog 5 minuten op de klok was dit de definitieve ontsnapping van Oostende. Vrijdag is Brussels gastheer voor het tweede finaleduel. Zondag volgt om 20.30 in Oostende het derde duel.

Kapitein Djordjevic beleefde het gros van de eerste finale niet op maar naast het terrein. In de zevende minuut moest hij naar de bank nadat hij een stoot op het bot van zijn rechterknie geïncasseerd had.

(PR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!