BC Oostende wint bekermatch tegen Antwerp Giants met ruim verschil

© BELGA
Redactie KW

BC Telenet Oostende en Port of Antwerp Giants werkten dinsdagavond de heenmatch van de halve finales van de Beker van België af. BC Oostende haalde het met 75-61 en verdedigt volgende week in Antwerpen zijn bonus van 14 punten.

BC Telenet Oostende wou een zo groot mogelijke bonus uitbouwen in de Sleuyter Arena en begon dan ook verschroeiend aan de partij. Na amper drie minuten stond het al 11-2 voor BC Oostende. BCO-coach Dario Gjergja roteerde al stevig in het eerste quarter en liet al in de achtste minuut zijn tiende speler op het terrein. De Giants konden in het eerste quarter de schade beperken : 19-15 voor Oostende.

Ook in het tweede quarter klampten de Giants goed aan en pas na technische fout bouwde BCO voor het eerste een kloofje uit : 37-26. Aan de rust stond het 41-31.

In het derde quarter duwde Oostende het gaspedaal in. BCO was heer en meester, de Giants kwamen in foutenlast. Oostende liep maximaal uit tot 59-40, het moment dat Quentin Serron naar de kant moest na een lelijke val. Met een eindspurt beperkte Antwerp Giants het verschil aan het einde van het derde quarter : 61-46.

Oostende kwam in het vierde quarter in de problemen toen grote jongens Pierre-Antoine Gillet en Wes Wilkinson naar de kant moesten na hun vijfde fout. De Giants speelden het inside goed uit en naderden tot 66-57. BCO herpakte zich, maar zag ook nog Aleksandar Marelja wegvallen met een vijfde fout. Oostende won uiteindelijk met 75-61, een bonus van 14 punten dus.

Dinsdag volgt de terugmatch in de Lotto Arena in Antwerpen. De finale wordt gespeeld op paasmaandag 6 april in Vorst Nationaal. Tegenstander van BCO of Antwerp Giants wordt daar de winnaar van de dubbele confrontatie tussen Okapi Aalstar of Luik. (OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier