BC Oostende viert nieuwe titel na knappe zege in Aalst

BC Oostende is voor de zeventiende keer landskampioen. Het versloeg Okapi Aalstar na een knotsgekke match. BCO stond in Aalst eerst elf punten voor, dan negen punten achter, maar het haalde het toch met 69-74.

Quentin Serron was alert in de openingsseconden. Hij plukte de bal na de opworp en stoof meteen naar de korf en zette BCO direct op voorsprong. Onder impuls van een sterke Rasko Katic (elf punten zonder misser in het eerste kwart) liep BCO stelselmatig uit : 17-23 na het eerste quarter.

BC Oostende verdedigde sterk in het tweede kwart en liep beetje per beetje weg. Op een bepaald moment stond BCO zelf elf punten voor, maar Aalstar kon de schade beperken aan de rust : 32-41.

Aalstar, gedreven door het fanatieke thuispubliek in het kleine Forum, kwam in het begin van het derde quarter op enthousiasme terug tot 40-45. Aalstar was op dreef en kwam onder impuls van een kwieke Jerime Anderson (16 punten in dat derde quarter) in het zog van BCO. Hij bracht Aalstar ook voor na dertig minuten : 56-54.

Vincent Kesteloot en Dusan Djordjevic
Vincent Kesteloot en Dusan Djordjevic© BELGA

Aalstar stoomde door en het Forum stond in vuur en vlam toen het plots 65-57 stond. Oostende lag knock-out, maar veerde toch recht na een time-out van Dario Gjergja. De Aalsterse machine stokte en BCO maakte er weer een match van. Na een 0-9-tussenspurt stond BCO razendsnel voor in een knotsgekke match : 65-66 met nog vier minuten op de klok. Aalstar en BCO hielden elkaar in evenwicht, maar in de laatste minuut bracht Serron BCO 69-72 voor. Aalstar miste vervolgens zijn aanval, BCO bleef koel aan de vrijworplijn.

Voor BCO is het de zeventiende landstitel, de vijfde op rij.