BC Oostende verliest van Okapi en dus volgt er maandag een allesbeslissende match in Oostende

Dusan Djordjevic © BELGA
Redactie KW

Okapi Aalstar en BC Telenet maken het spannend. Zaterdagavond won Okapi de vierde match van de finalereeks met 84-79 en dus staat het nu 2-2. Maandag volgt de ultieme match in Oostende.

Okapi moest deze wedstrijd winnen om in de best-of-five te blijven, bij winst was BC Oostende zeker van de vijftiende landstitel. In een zenuwachtig begin hielden de twee teams elkaar in evenwicht. Okapi sloeg even een kloof, maar Oostende beende bij met driepunters. Na het eerste quarter stond het 19-17 voor Okapi Aalstar.

De Ajuinen stoomden door in het tweede quarter en plots stond het 36-24. Het Forum van Aalstar veranderde even in een hel voor BC Oostende, want de kustploeg had erg moeilijk in deze fase. Onder impuls van een sterke Ryan Thompson kwam BCO toch weer dichter. Opvallend : BCO pakte in dat tweede quarter geen enkele rebound. De ruststand was 49-40.

Met een 0-7-tussenspurt kwam Oostende weer in de match, maar Aalstar antwoordde gevat met driepunters. Oostende kon vervolgens niet profiteren van een technische fout, maar onder impuls van een bedrijvige Veselin Petrovic kon Oostende de achterstand tot vier puntjes beperken na dertig minuten : 62-58.

Even kwam Oostende terug tot op twee puntjes, maar dan zorgde Butler ervoor dat de kloof intact bleef. BCO probeerde het nog met een ultiem slotoffensief en plots was het verschil nog maar drie puntjes : 76-73. Raivio zette zijn vrijworpen vervolgens om, Djordjevic deed dat ook. Raivio miste dan zijn poging en op de vrijworplijn zorgde Djordjevic voor 78-77 met nog 16 seconden op de klok. Butler zorgde voor 80-77, Djordjevic met een lay-up voor 80-79. Hanavan zorgde met vrijworpen voor 82-79. Dusan Djordjevic miste dan de ultieme driepunter. De match eindigde uiteindelijk op 84-79.

Na vier matchen staat het 2-2 en dat betekent dat het kampioenschap maandagavond beslist wordt in Oostende. De winnaar van het ultieme duel van deze finalereeks mag zich de nieuwe landskampioen noemen. De match begint om 19 uur in de Sleuyter Arena.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier