BC Oostende verliest thuis van Sevilla met 72-84

© VDB
Redactie KW

BCO gaf in het derde quarter een achtpuntenkloof uit handen.

BC Oostende wist wat hen te doen stond tegen het Spaanse Sevilla. Het team van coach Dario Gjergja deed er immers best aan te winnen in de eigen Sleuyter Arena om de kansen op de achtste finales gaaf te houden. Al was de landskampioen niet meteen bij de les toen de Spanjaarden fel van leer trokken en zowaar een 1-10 lieten noteren. Dankzij onder meer een eerste bom van Gillet kon Oostende echter snel terug langszij komen, waarna de match een gelijkopgaand vervolg kende. Het eerste quarter werd afgesloten met een krappe voorsprong bij 18-17.

Gretig uit de kleedkamers

Hetzelfde beeld in de tweede periode waarin Rodriguez met twee driepunters voor een nieuwe bezoekende bonus zorgde. Prince en Boukichou lieten weliswaar niet begaan, maar moesten toch met een puntje in het krijt gaan rusten (37-38). Het derde luik werd getypeerd door een pak driepunters. Oostende kwam gretig uit de kleedkamers, zij het zonder Serron die na negentien seconden al de strijd moest staken. Na een hard duel werd hij geraakt aan de borststreek, maar die blessure viel mee. De jonge Belg bleek echter niet fit genoeg te zijn wegens griep. De talentvolle Porzingis en Hernangomez etaleerden hun klasse bij Sevilla. Wilkinson lukte een hattrick aan driepunters en de dunk van Berggren met bonusvrijworp zorgden voor een achtpuntenkloof (55-47) op twaalf minuten van het einde.

Pijp volledig uit

Coach Casimiro, slechts één week aan het roer bij Sevilla, schudde zijn manschappen wakker en dat resulteerde in twee bommen van topschutter Byars en de 57-56 op de buzzer van Radicevic. In het vierde quarter was BCO het noorden helemaal kwijt. Sevilla maakte hiervan dankbaar gebruik door in geen tijd naar een ruime en zegezekere voorsprong te spurten. De pijp was volledig uit bij Oostende dat een 5-32 moest slikken, van 57-50 naar 62-82! De driepunter van Salumu en korven van Marelja kwamen te laat, waardoor de derde Europese nederlaag op rij een feit is (72-84).

Achtste finales nog haalbaar

De kustploeg kan zich nog steeds plaatsen voor die achtste finales, maar dan moet het volgende week woensdag winnen in en tegen het Litouwse Vilnius dat eveneens verloor op het veld van het Poolse Turów Zgorzelec (104-93). “We hebben de match niet verloren in het vierde quarter, maar op het einde van het derde”, aldus Gjergja. “Ik ben bang dat drie wedstrijden in vijf dagen tijd iets te veel is voor dit jonge team, ook al is dit geen excuus. Als je niet fit genoeg bent om te scoren, moet je dit wel zijn om te verdedigen. De zeventien turnovers hebben ons de das omgedaan. We moeten volgende week een perfecte partij spelen in Vilnius als we ons nog willen kwalificeren. Geen evidente opdracht als je weet dat ze hun thuismatchen over het algemeen winnen met twintig punten verschil.”

(SD)

>> BC Oostende – Sevilla 72-84

(18-17, 19-21, 20-18, 15-28)

BC Oostende: Serron 0, Ponitka 1, Djordjevic 6, Wilkinson 11, Boukichou 7, Berggren 7, Marelja 5, Muya 8, Marnegrave 0, Gillet 6, Salumu 6, Prince 15

Sevilla: Byars 20, Penney 5, Woodside 8, Hernangomez 14, Oriola 8, Radicevic 11, Porzingis 9, Gallardo 0, Balvin 2, Rodriguez 7

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier