BC Oostende verliest openingsmatch van het kampioenschap in de hoofdstad

Kyle Gibson van BC Oostende. © BELGA
Redactie KW

Titelverdediger BC Telenet Oostende heeft zonder Marelja (knie) de ouverture van het kampioenschap gemist. De titelverdedigers gingen in Neder-over-Heembeek meet 87-79 onderuit bij Brussels.

De 24 balverliezen, de onvoldoende sluitende verdediging en de bij momenten nog haperende automatismen zijn tekenen dat Oostende amper een tweetal weken volledig traint. De kustploeg zuchtte ook over de scheidsrechters en het ontbreken aan een tikkeltje geluk in cruciale fasen, maar ze erkennen de verdienste van de hoofdstedelingen.

Ex-Oostendenaar Muya, heel gemotiveerd en heel efficiënt, kleurde de matchaanvang waarin Brusssels van 8-2 naar 17-10 stoomde.Toen de Oostendenaars beter verdedigden en ook driepunters van Gillet en Buza zagen landen, namen ze de leiding over: 34-39 en 37-43.

Na de 42-43-rustscore reageerden Gibson en Gillet goed op Sims: 47-52 en 50-55.Twee opeenvolgende Oostendse balverliezen luidden voor de kustploeg een heuse inzinking in. In combinatie met uitgebreide ergernis op enkele beslissingen van de spelleiding, stapelde de kustploeg de misverstanden op. Brussels strafte alles af: 70-61.

Na de inspiratie van een time-out naderden de geelhemden tot 70-68. Sims, goed voor zeven bommen, nam opnieuw en definitief afstand.

(PR)

De Oostendse punten: Archie 6-0, Boukichou 2-5, Serron 5-4, Buza 5-0, Katic 4-0, Marnegrave 2-0, Salumu 0-2, Djordjevic 8-7, Gibson 8-8, Gillet 8-5

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier