BC Oostende verliest openingsmatch in Montenegro

© SD

Op de openingsspeeldag van de Basketball Champions League heeft BC Telenet Oostende met 74-72 van Mornar Bar verloren in een pittige wedstrijd.

Het duel begon ontzettend slecht voor Oostende. De Montenegrijnse vice-landskampioenen beukten via 7-0 naar 14-5. De match was zeven minuten jong en coach Gjergja vroeg een time-out aan.

In amper twee minuten van het tweede kwart deden Walden, Newbill en Keselj de 23-19-achterstand kantelen in een 23-27-voorsprong. Nog voor de vijftiende minuut verstreken was, werd het zelfs 23-30. Bar probeerde te naderen maar de thuisploeg incasseerde bij 28-30 een 0-9-pil.

Bommen

Na de rust (32-41) dikte Katic met een duo tweepunters de voorsprong aan tot 32-45 maar Krstic en vooral Jones reageerden kordaat: 40-45. Katic bleef ook scoren en stuurde zijn team naar 45-53-cijfers.

Met twee bommen van Korac nam Bar het stuur opnieuw in handen: 63-61. In de 34ste minuut moest Katic (17 punten, 6 rebounds) na een onsportieve fout tegen Ellis het terrein verlaten. Het was zijn vijfde en hij had zopas de score bij 63-63 in evenwicht gebracht. Salumu moest ook enkele minuten naar de bank nadat hij bij een korf een slag incasseerde. Oostende kon zijn 69-72-voorspring niet meer vasthouden en verloor met 74-72.