BC Oostende verliest ook tweede partij in Eurocup

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

BC Telenet Oostende is maar matig begonnen aan de Eurocup. Het verloor nu ook zijn eerste thuismatch. Tegen Gran Canaria werd het 76-83.

Bij de bezoekers uit Gran Canaria viel direct de 2m21-lange Walter Taveres op. De center van de Kaapverdische eilanden begon nog maar vijf jaar geleden met basket nadat hij ontdekt werd door een Duitse toerist. Deze zomer trainde hij even mee met NBA-team Atlanta Hawks, maar uiteindelijk keerde hij terug naar Gran Canaria om ervaring op te doen. In de eerste match, door de Spanjaarden ruim gewonnen, imponeerde hij al.

En hij opende ook met een aanvallende rebound, gevolgd door een tweepunter. BCO was echter niet onder de indruk en hield gelijke tred in het eerste quarter : 14-16. KVO zette die achterstand meteen recht in het tweede quarter en onder impuls van een sterke JP Prince, 13 punten in dat tweede quarter, stond BCO voor aan de rust : 42-32.

In de derde periode stokte de motor van BC Oostende. De kustploeg maakte zich (te) druk over scheidsrechterlijke beslissingen en verloor het momentum. Beetje per beetje kropen de Spaanse bezoekers dichter en na 30 minuten stonden de bordjes bijna op gelijke hoogte : 57-56.

Gran Canaria stoomde door in kwart vier en BCO kon de achterstand niet vermijden. De Spanjaarden liepen zelfs vlotjes uit tot 60-65. Oostende probeerde de aansluiting opnieuw te vinden en met een bom lukte dat soms bijna ook, maar telkens hielden de Spanjaarden Oostende op een achterstand van een vijftal punten. Uiteindelijk eindigde de partij op 76-83

Voor BC Oostende is het de tweede nederlaag in evenveel matchen. Volgende woensdag gaat het op bezoek bij het Duitse Artland Dragons.