BC Oostende verliest met beperkte kern tegen Göttingen

11/09/16 om 08:30 - Bijgewerkt om 08:30

In de troosting van het tornooi van Gravelines moest Oostende zijn meerdere erkennen in de Duitse Bundesligaclub Göttingen. De Zeekapiteins verloren met 84-71.

BC Oostende verliest met beperkte kern tegen Göttingen

Nadat Katic met zijn vijfde persoonlijke fout het veld moest verlaten, grepen de Duitsers de overwinning. © BCO

Gedurende drie kwarters toonde Oostende zich de beste ploeg op het terrein. In het vierde kwart eiste foutenlast en gebrek aan rotatie zijn tol. De kustploeg miste Gillet, Buza, Salumu, Boukichou, Kesteloot en Walden.

Vroeg in de match liet Oostende heel wat goeie dingen zien. De verdediging sloot perfect en aanvallend vonden allen de juiste opties: 5-11 en 20-27. BCO nam dan ook vlot de leiding, maar kon niet verhinderen dat ook Göttingen zijn ritme vond. Vooral vanop de driepuntlijn toonden de Duitsers zich zeer efficiënt. Aan de rust hield BCO één puntje voorsprong (39-40) over..

Na de pauze bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd met een klein voordeel voor de kustploeg (55-59). In het vierde kwart sloeg de vermoeidheid genadeloos toe. Nadat Katic (23 punten uit 11 op 12 tweepunters en 1 op 3 vrijworpen), 2 rebounds, 1 assist) met zijn vijfde persoonlijke fout het veld moest verlaten, grepen de Duitsers de overwinning: 84-71. moest BCO finaal lossen. Oostende beëindigde als vierde het tornooi van Gravelines.

De Oostendse punten: (25 op 48 waarvan 7 op 16 driepunters, 14 op 20 vrijworpen, fouten) Lambrecht 0, Hemeleers 2, Kotrulja 9, Katic 23, Djordjevic 8, Kuridza 13, Kohajda 1, Newbill 15.

(PR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!