BC Oostende verliest finale Brussels European Tournament met vijf puntjes verschil

Een gehavend Oostende, ook nog zonder Walden, heeft met 64-59 verloren van Brussels in Neder-Over-Heembeek.

Na een reeks wedstrijden met een heel beperkte kern stak vermoeidheid in deze finale duidelijk de kop op. Oostende miste frisheid. Kuridza plukte dertien terugkaatsers (7 defensie ene 6 offensieve) en hij was tevens productief in aanval. Ook Newbill scoorde knappe korven. Djordjevic deelde negen assists uit. Driepunters van Übel en Loubry hielden de score in evenwicht. In het tweede kwart zakte het niveau van beide teams. Aan de rust leidde de thuisploeg met 30-29.

Ook na de rust slaagden beide teams er niet echt in hun niveau wat op te krikken. Brussels nam een kleine voorsprong en Oostende trachtte aan te klampen: 43-40 en 51-46. Aan de vrijworplijn lieten de landskampioenen zes punten liggen in het skotkwart. Brussels won met 64-59.

(PR)

OOSTENDE: (23 op 60 waarvan 2 op 16 driepunters, 11 op 22 vrijworpen, 22 fouten) DJORDJEVIC 7, KURIDZA 16, KATIC 13, KOTRULJA 3 , NEWBILL 14, Hemeleers 4, Lambrecht 2, Vanderhaeghen 0