BC Oostende veegt Pepinster na de rust weg

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Ondanks een opmerkelijke 0-13-achterstand in de aanvangsfase heeft Oostende vlot Pepinster opzij gezet. Prince (13 punten, 7 rebounds, 6 assists) en co wonnen met 85-66.

Iedereen kneep zich in de wangen na een viertal minuten. Elf punten op rij van Wilkins en een extra korf van Besovic deden een onwaarschijnlijke 0-13-tussenstand in de vierde minuut op het bord knipperen. Van 8-18 reageerden Djordjevic en co met een 11-0-run naar 19-18. Libert zorgde voor een minimale 19-20-voorsprong na het openingskwart. Olasewere plaatste nog 24-26-cijfers op het bord. Uiteindelijk klampten de Pepins, die voor het eerst zonder de vertrokken topschutter Reid speelden, tot de rust (37-35) netjes aan.

In het derde kwart nam Oostende steeds meer afstand en na het halfuur (55-45) verliep de afwerking ook lekker. Bij 78-57 driepunterde Ponitka een twintiger op het bord. Gillet miste zijn laatste driepunterpoging om die twintiger ook in de eindstand te behouden. Oostende won met 85-66 van Pepinster, toch een ruime zege in de laatste opdracht van de reguliere competitie.