BC Oostende trekt stand gelijk in halve finale tegen Charleroi

© BELGA
Redactie KW

Titelverdediger BC Oostende heeft zondag de puntjes op de i gezet in de halve finales van de play-offs in het mannenbasket. De kustploeg ging in het tweede duel (best of five) met duidelijke 61-81 cijfers winnen op het veld van Charleroi en bracht de stand zo op 1-1. Wie drie wedstrijden wint, mag naar de finale.

Het was al meteen van moeten voor Oostende, want BCO was vrijdag in duel één op eigen veld na een thriller met 81-82 onderuit gegaan tegen de Carolo’s. Die hadden met een stuntzege hun woensdag overleden ploegmaat Rasmus Larsen geëerd. Zondag trok Oostende echter aan het langste eind. Bij rust stond het al 39-46 voor, uiteindelijk won het met 20 punten verschil. Dominique Archie werd met 21 punten topschutter bij de bezoekers, bij Charleroi maakte Zabian Dowdell 20 punten.

De derde wedstrijd wordt woensdag in Oostende gespeeld, partij vier in Charleroi is voor vrijdag 22 mei. Is er dan nog geen beslissing gevallen, staat duel vijf op zondag 24 mei in Oostende ingepland.

In de andere halve finale leidt Bergen met 0-2 tegen Aalstar. Donderdag verloren de Oost-Vlamingen thuis met 65-69 van de Henegouwers, zaterdag won Bergen op eigen veld met 81-73.

(Belga/PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier