BC Oostende strandt op zucht van Europese thuiswinst tegen Zgorzelec

© VDB
Redactie KW

Oostende greep in de voorlaatste seconde naast een belangrijke overwinning in de Last 32 van de Eurocup. De Poolse kampioen Turow Zgorzelec zegevierde met 79-80.

Na 15-14 namen de Polen een eerste keer afstand tot 19-27. In dat initiële kwart had coach Gjergja al een technische fout geïncasseerd. Prince en Marnegrave dichtten dat verschil aan 29-29. Maar de bezoekers diepten een nieuwe kloof uit. Djordjeviic herleidde de maximale 34-43-achterstand met een bom tot 37-43-cijfers halverwege het duel.

Collins hield zijn team via 39-48 tot 51-57 aan de leiding. Toen zette Oostende een geslaagde achtervolging in. Ponitka bracht Oostende bij 58-57 opnieuw voorop en de derde bom van Gillet resulteerde in een 64-60-voorsprong aan het halfuur. Maximaal leidde Oostende dank zij een korf van Ponitka met zes punten bij 66-60.

Twee dure vrijworpen onbenut

De overwinning en de stevige kwalificatiekans leken binnen wanneer Prince met nog 39 seconden te spelen voor 79-74 zorgde. In een trillende slotfase leed Djordjevic na een onbestrafte duw van Dylewicz balverlies aan deze scorende Pool. De refs hadden helaas net een vliegje in hun oog bij deze fout van de Pool. Aan de overzijde liet Djordjevic iets later helaas twee dure vrijworpen onbenut. Het bleef 79-78. Daarna pleegde Collins op zestien tienden van een seconde van het eindsignaal met zijn 28ste punt een hold-up: 79-80.

Heel Oostende was woedend op de Italiaans-Oekraïense refs.

In de andere wedstrijd in groep L won het Spaanse Sevilla met 88-82 van het Litouwse Vilnius. Na twee zeges en twee nederlagen deelt Oostende met 6 punten de tweede plaats in de groep met Vilnius, na Zgorzelec (7) en voor Sevilla (5). De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de achtste finales.

(PR/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier