BC Oostende speelt ook in maart nog Europees

Elias Lasisi, hier naast coach Dario Gjergja en de Griekse moderator van de persconferentie, vuurde vier bommen af. © PR
Redactie KW

In de arena van de traditieclub Aris Saloniki heeft BC Oostende met een 66-70-overwinning een vervolg gebreid aan zijn Europese campagne.

Na vijf missers, waarvan drie lay-ups in de twee aanvangsminuten, keek Oostende tegen een 6-0-achterstand aan. Het werd 16-3 en ondanks veel wissels zelfs 25-7 en 35-16. De Zeekapiteins spuwden in hun handen en reageerden richting rust: 37-27. Ze telden toen al tien balverliezen. Hun percentage aan veldkorven lag verschrikkelijk laag, 25,9 %.

Bij 44-34 gaf coach Gjergja nieuwe inspiratie aan zijn spelers. Via 44-40 werd het 49-46 aan het halfuur. Kuridza, Fieler en Salumu brachten, elk met een “and one”, een koelbloedig Oostende eerst 51-52 en daarna 54-55 voorop. Met zijn vierde bom zorgde Lasisi aan 57-60 voor een kloofje. Salumu, Fieler en Jekiri duwden naar 60-66 door. Bell en Athinaiou wilden niet wijken: 64-66. Djordjevic en Salumu lieten zich de winst niet meer ontfutselen.

Oostende is de enige Belgische club die na deze maand nog Europees bekert. Donderdag kennen de Zeekapiteins hun tegenstander in de ‘Round of Sixteen’ van de FIBA Europe Cup. Daarvoor zijn ook de nummers vijf en zes van de vier poules in de Champions League geplaatst.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier