BC Oostende sleept beslissende partij uit de brand tegen Elan Chalon

Oostende heeft na een 91-80-zege een derde wedstrijd afgedwongen in hun serie tegen het Franse Chalon in de ‘Round of 16’ van de FIBA Europe Cup..

Hazell, Booker en Kalinoski openden deze wedstrijd super zuiver: 0-11 na 3’20”. Serron veegde, ook met een bom, de Oostendse nul van het bord weg. Stap per stap zocht Oostende naar evenwicht: 10-16 na 6′. Gillet en Salumu vervingen toen Archie en Gibson. Gibson, Salumu en Serron tekenden 23-26-cijfers na het openingskwart aan. Boukichou bracht vroeg in het tweede kwart Oostende 26-26 gelijk. Bij de eerste bom van Gillet leidde Oostende voor het eerst: 31-28, in de dertiende minuut.

In het derde kwart bedroeg het verschil tussen beide teams nooit meer dan drie eenheden. Tot in de slotfase. Een heerlijke BCO-aanval in niet eens vijf seconden belandde bij Buza die vrijstaand in de rechterhoek een bom in het Franse mandje dropte: 65-61 aan het halfuur.

Een korf van Gibson na assist van Serron en een nieuwe hoek-bom van Buza resulteerden plots in een voorsprong van negen punten voor BCO: 70-61. Beslist! Oostende duwde via 82-65 naar een 91-80-zege. Woensdag volgt de belle in Bourgondië.