BC Oostende plaatst zich voor Round of 16 na erg nipte winst in Zweden

BC Oostende plaatst zich voor de Round of 16 in de Fiba Europe Cup na een nipte overwinning op het veld van Boras Basket. In Zweden werd het 86-89 in het voordeel van de Zèèkapietings.

In de Borashallen waren de Zweden duidelijk van plan iets recht te zetten na de zware nederlaag in Oostende, waar het toen 94-68 werd. Ze konden daartoe opnieuw een beroep doen op hun sterkhouder Maraker, die zich zou laten gelden. Geruggensteund door uitblinker en topschutter Krayem hielden ze gedurende 39 minuten gelijke tred met onze landskampioen.

De eerste Oostendse voorsprong kwam er pas na zeven minuten via Djordjevic (12-14), maar Boras liet niet begaan. Ook de iets ruimere kloof in de tweede periode bij 28-35, dankzij de stevige Katic, werd in de kiem gesmoord. Beide teams trokken richting kleedkamers bij een 38-38-ruststand.

Eenzelfde spelbeeld in de tweede helft, waarin elke bonus van BCO in geen tijd teniet werd gedaan door de thuisploeg. Zo eindigde ook het derde quarter bij een gelijke stand (62-62). Het venijn zat hem in de staart, toen zowel Gillet als Djordjevic ijzig kalm bleven vanaf de vrijworplijn. De dunk van diezelfde Gillet in de slotfase was de genadestoot, waarmee de Zweden op de knieën gingen. Een felbevochten zege voor Oostende, dat ongeslagen blijft in groep Q en al zeker is van kwalificatie voor de volgende ronde.

Quarterstanden waren 15-18, 23-20, 24-24 en 24-27.

(SD – Foto SD)

BORAS BASKET: Lundstedt 0, Brändmark 0, Krayem 26, Sigurdarson 11, Gunnarsson 6, Maraker 21, Palm 7, Vitali 4, Darbo 11

BC OOSTENDE: Djordjevic 16, Archie 9, Gibson 10, Katic 12, Serron 2, Buza 3, Marnegrave 0, Gillet 17, Salumu 4, Boukichou 16