BC Oostende pakt in de Borinage 20 op 20

© Bart
Redactie KW

Na een matige match heeft BC Oostende met een nipt tweepuntenverschil (78-80) gewonnen in Bergen. Het was de twintigste opeenvolgende competitiezege van de Zeekapiteins.

Bergen stelde Demps (contractuur in de dij) nog niet op en bij Oostende was Buza buitenlander op overschot. Zeven punten van Green aan 100 % stuwden Bergen naar een 7-4-voorsprong.Bij 13-12 voerde coach Gjergja in de zevende minuut een drievoudige vervanging door: Myers, Mwema en Lasisi in plaats van Jekiri, Kesteloot en Salumu. Nog in diezelfde minuut riep hij ook Djordjevic naar de bank ten voordele van Schwartz. Na protest van coach Goethals keurde de ref een korf van Schwartz wegens loopfout af. Het bleef 15-14. Iets later hoorde Schwartz een fout blazen wegens fout op Jones die een driepunter probeerde. Jones zette twee van zijn drie vrijworpen om: 17-16.

Myers opende het tweede kwart met vijf punten op rij: 17-21. Een boze Goethals vroeg bij 24-29 na 15′ een time-out aan. Mihailovic had die score met een bom op het bord gevlamd. Aan de overzijde kreeg Jones ook te gemakkelijk drie kansen om een lay-up af te ronden: 26-29. Bergen beende aan 33-33 bij maar met een bom van Lasisi nam Oostende opnieuw (33-37) afstand. Een bom van Mordant liet beide teams bijna in balans (36-37) naar de kleedkamer stappen.

Tweede helft

Salumu vond vlot de weg naar de korf (36-41) maar de Borains lieten zich na 45-51 niet wegdrummen. Green tekende zelfs de aansluitingstreffer (58-59) aan maar Myers verbreedde aan het halfuur het verschil tot 58-61. De thuisssupporters werden boos toen een korf van Green afgekeurd werd wegens een voorafgaande duwfout op Salumu. Het bleef 63-67 en het was Greens vierde streepje. Iets later keek ook Idris Lasisis, broer van Oostendes Elias, tegen vier fouten aan. Bergen gaf niet op en kwam via Jones aan 73-72 voorop. Op de buzzer van 24 seconden verhoogde Cage tot 75-72. Nog 2’47” op de klok en een time-out voor Oostende. Djordjevic en Mihailovic beukten naar 75-80 maar Jones en Reddic antwoordden naar 78-80. Jones geraakte niet voorbij Mihailovic om de gelijkmaker of de winnende korf aan te tekenen. Volgende week ontmoeten beide teams mekaar in Vorst Nationaal voor de bekerfinale.

(PR – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier