BC Oostende overklast Poolse Slask Wroclaw

Redactie KW

Basketbalclub Oostende heeft zijn eerste opdracht van 2016 tot een goed einde gebracht.

In de Poolse Hala Orbita stond de landskampioen tegenover Slask Wroclaw voor de tweede wedstrijd in de Round of 32 van de Fiba Europe Cup. Na de winst tegen het Zweedse Boras Basket eind vorig kalenderjaar heeft BCO met deze uitzege een stapje gezet richting volgende ronde.

Het was in het eerste kwart al meteen duidelijk dat de rode lantaarn in de TBL-competitie geen partij zou zijn voor de manschappen van coach Dario Gjergja, die opnieuw een beroep kon doen op zijn kapitein Dusan Djordjevic. Onder zijn impuls bouwde Oostende al snel een ruime voorsprong uit (2-16), goed voor een achtpuntenkloof op het einde van het eerste kwart (10-18). Wroclaw kon rekenen op Amerikaans topschutter Williams (21 punten) om enigszins wat weerwerk te bieden, maar dat bracht voor de ‘kabouters’ geen zoden aan de dijk.

Polen maatje te klein

De rust werd immers bereikt bij 27-41, goed voor een eerste twintiger halfweg het derde kwart, dankzij een bom van Gibson (35-55). Een tweede identieke kloof werd gebrandmerkt door Boukichou bij 43-63 vanaf de vrijworplijn, al werd zijn eerste punt niet toegekend. Videobeelden zullen later uitsluitsel moeten geven over een al dan niet extra punt voor Oostende.

Hetzelfde spelbeeld overigens in het slotkwart: de Polen waren niet meer bij machte om terug te vechten. BCO vergat maximaal te profiteren, maar voorkwam wel dat aan de voorsprong geknaagd werd. De wedstrijd eindigde op 59-86 of was het nu 59-87? In Zweden ging het Turkse Telekom Basket ruim winnen op het veld van Boras Basket (86-114). Volgende week woensdag wordt in de Sleuyter Arena gestreden om de leidersplaats in Groep Q.

(SD – Foto SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier