BC Oostende op weg naar zesde bekerfinale op rij

Michael Myers gaat zwevend voorbij Yannick Desiron. © (Foto VDB)
Redactie KW

Na de nederlaag met vijf punten (77-72) in de heenmatch zette Oostende zondagavond in de terugwedstrijd tegen Limburg United orde op zaken: 78-63. Oostende is opnieuw bekerfinalist.

Desiron, die snel twee bommen scoorde, keek ook vroeg tegen drie fouten aan. Lasisi shotte Oostende bij 12-6 voor het eerst virtueel in de finale. Maar de Limburgers hadden het zo niet begrepen. Bijna drie kwarts bleef het verschil rond de 5 à 6 punten schommelen. Na 22-19 vergrootte Oostende met driepunters van Djordjevic-Salumu en vrijworpen van Jekiri stap per stap zijn kloofje.

Met twee bommen knaagde Delalieux en een ijverige Mukubu aan de 35-26-achterstand: 46-44. Maar een kwikzilveren Schwartz zorgde met zes punten voor 54-45-cijfers aan het halfuur. Dat was het beslissend moment van de terugmatch. Limburg United kreeg een tikje en ging fysiek ten onder tegen de vlot roterende Oostendenaars.

Vroeg in het vierde wedstrijdschuifje moest Heath (0 op 7 veldkorven) met een vijfde fout naar de bank. Na een steal op Mukubu overschreed Kuridza aan 58-47 voor het eerst de tienpuntengrens. Oostende zette zijn tanden in de Limburgse prooi en beet met een 10-0-rush nog flink in het nekvel. Het werd 68-47 en daarna mochten de Limburgers de eindstand enigszins verfraaien. Zondagnamiddag 11 maart speelt Oostende zijn zesde bekerfinale op rij. Tegenstander is Bergen dat in het Henegouws duel Charleroi uitschakelde.

(PR – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier