BC Oostende neemt in tweede helft afstand van Luik

Corey Walden kon een uitstekend rapport voorleggen bij BCO. © Foto Bart

In Luik versterkte Oostende zijn leiderspositie dankzij een verdiende 67-78-overwinning. Na de pauze kreeg BCO meer defensieve grip op de thuisploeg en kon zo langzaam maar zeker afstand nemen.

Katic, Kesteloot en Salumu zorgden voor de eerste offensieve impulsen maar Simpson en Giancaterino driepunterden hun team op voorsprong: 14-11. Bommen van Kuridza, Gillet en Newbill herstelden de scheve situatie. Alhoewel Kuridza via aanvallende rebound bleef scoren, kon Oostende de thuisploeg niet van zich afschudden. Opnieuw Simpson en Hazard met een driepunter, herstelden het evenwicht aan de rust: 39-40.

Definitieve kloof in quarter drie

In het derde kwart bleef het gelijk opgaand tot 44-44. Coach Gjergja bleef roteren en vond uiteindelijk een line-up die defensief dan toch de nodige stops kon forceren. Via een driepunter van Gillet en een feilloze Walden op de vrijworplijn leek de breuklijn er dan toch te komen bij 50-57. Fields zorgde voor het meest weerstand en ook Colbert hield Luik met enkele driepunters in leven, maar Oostende liet zich de voorsprong niet meer ontfutselen. Een sterk spelende Mwema mikte zijn tweede driepunter binnen. Djordjevic loste Walden perfect af, scoorde eveneens een driepunter en bleef ook feilloos op de vrijworplijn.

Walden haalde de beste evaluatie bij Oostende met 13 punten (waaronder 8 op 8 vrijworpen), 7 uitgelokte fouten en 2 assists in 20 minuten. Oostende kan zaterdag van een dagje rust genieten vooraleer een zware week aan te vatten met de Champions League-match in Tenerife en de dubbele bekeropdracht tegen Brussels.