BC Oostende naar de halve finales van de FIBA Europe Cup

© VDB
Redactie KW

Na één verlenging heeft BC Telenet Oostende een verdiende zestienpunten-zege (95-79) geboekt tegen het Siberische Enisey Krasnoyarsk.

Dinsdag kent BCO zijn tegenstander: het Franse Chalons of het Kriatische Cibona Zagreb.

In Kransoyarsk had Oostende met 84-72 verloren. Winnen met minstens dertien punten verschil was dus de opdracht om deze kwartfinales te overleven. Heel vlot bouwden de Zeekapiteins aan hun kloof. Met zijn achtste punt bracht Walden Oostende op een zevenpunten-voorsprong: 19-12.

Bijzonder was de zestiende minuut. Tegen het buzzersignaal en achterover hellend knalde Mwema vanop de rechterflank een bom binnen. 32 seconden later deed hij dat uit dezelfde hoek en even loepzuiver nogmaals. De Siberische spaarpot was bij 39-25 aan diggelen en de bezoekers vroegen snel een nieuwe time-out. Je houdt het niet voor mogelijk maar Oostende duwde met Mwema, Walden en Katic door tot 49-30. Toen haalden Lukashov en Zavoruev elk hun driepuntwapen boven: 49-36.

Mwema en Walden openden het derde kwart allebei met een korf na een eigen interceptie: 55-36. Taylor en vooral Hilliard (10 punten aan 100 %) zetten de achtervolging in. BCO gaf niet op.

Met een vierpunter (bom en bonusvrijworp na fout van Taylor) wees Djordjevic in het vierde kwart de goede richting aan: 69-56. Maar opnieuw Hilliard naderde tot op zes puntjes: 69-63. In een zenuwslopende slotfase hoorden Gillet en Katic hun vijfde fout en eindigde de match op exact dezelfde score (84-72) als een week geleden. Boukichou en Djoirdjevic beheersten de verlenging waarin Enisey enkel tot 88-77 kon spartelen. Oostende won met 95-79 en is halvefinalist. Een super-prestatie van het team van coach Dario Gjergja.

(PR – Foto BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier