BC Oostende lijdt thuisnederlaag tegen Okapi Aalstar

Dario Gjergja moest de arena verlaten. © BELGA

Na een tumultueuze tweede helft leed leider Oostende zijn vijfde seizoensnederlaag tegen achtervolger Okapi Aalstar: 86-89.

Met zeven vrijworpen sprintten de bezoekers naar 11-17. Aan een hoog tempo deden Boukichou en Salumu de score snel naar 23-19 kantelen. Het 18de punt van schutter Kyan Anderson deed de slinger keren naar 32-34.

Oostende bouwde zijn vierpuntvoorsprong van de rust daarna eerst uit tot 48-41. Na een onsportieve fout voor Gibson en een technische fout voor coach Gjergja knutselde Okapi een 0-14-score in mekaar. Bij 54-59 na 28 minuten werd coach Gjergja na twee technische fouten voor de bank door ref Van den Broeck uit de arena gezet. Het sein voor de titelverdedigers om de borst extra nat te maken. Via 62-64 beukten Gillet en co naar 76-68.

Uitblinker Kyan Anderson gaf echter niet op. Vanaf 76-76 vatte een zinderende slotfase aan waarin de Oostendenaars Katic en Boukichou hun vijfde fout maakten. Kyan Anderson (39 punten aan 73 procent in 28 minuten) legde aan de vrijworplijn de 86-89-eindstand vast. Okapi mocht overigens 40 keer naar de vrijworplijn stappen. (PR)