BC Oostende lijdt nipte nederlaag tegen groepsleider Tenerife

In Tenerife speelde Oostende 33 minuten heel verdienstelijk, maar dat was onvoldoende om de zege mee te grissen in deze partij van Groep D in de Champions League basketbal.

Na de openingskorf van Katic nam Tenerife de openingsminuten helemaal voor eigen rekening. Doornekamp (5), Hanley (4) en Bogris (2) duwden naar 11-2 door na 3’18”. Gjergja vroeg meteen een time-out nadat hij ook al Kesteloot door Keselj vervangen had. Iets later riep de coach Katic (twee fouten) naar de bank ten voordele van Boukichou. Pas diep in de zesde minuut scoorde Oostende een tweede korf. Djordjevic bracht de score op 14-4.

Oostende leek bij 16-8 even te naderen maar de derde bom van Doornekamp zorgde voor verschroeiende 26-10-cijfers op het bord. Kuridza rondde het openingskwart bij 26-12 af. Zeven punten op rij van Keselj staken nieuw vuur in de wedstrijd en een bom van Kuridza resulteerde in een 28-24-tussenstand in de veertiende minuut. Toen stuurde ook White een bom door de korf: 31-24.

Zes punten van de onder de ring heersende Katic deden de achterstand na de rustscore van 37-32 tot 41-38 verminderen. Met driepunters van Doornekamp en White nam Tenerife opnieuw afstand: 47-38.

Het duurde tot vier seconden voor het halfuur vooraleer met Walden een andere Oostendenaar dan Katic de BCO-productie in het derde kwart versterkte. Onder regie van Walden bleef Oostende zegekansen behouden. Na 52-47 hoorde Katic op de bank een technische fout. De thuisploeg, groepsleider in poule D van de Champions League, sprintte naar 60-47 weg en dat was de definitieve breuklijn. Tenerife won met 64-57.

Oostende is nu zesde op acht ploegen, met 16 punten uit 12 wedstrijden. Terenife blijft autoritair leider