BC Oostende lijdt nipte nederlaag in Nanterre

Elias Lasisi (hier in actie tegen Charleroi) liet in de slotfase dé kans op een Oostendse zege liggen. © BELGA
Redactie KW

In Nanterre, winnaar van de FIBA Europe Cup 2017, kon een onstabiel BC Oostende een tienpuntenvoorsprong niet vasthouden. Maar in de vier slotminuten knaagden Djordjevic en co acht van de negen punten achterstand weg. Eentje te weinig. Oostende verloor met 75-74.

Na de openingsvrijworpen van Lasisi pakte Invernizzi met twee bommen uit. Nanterre telde vier driepunters, één van de Franse troefkaarten, in het openingsquarter, dat in een perfecte balanas bij 19-19 eindigde. De zes balverliezen waren een minpunt bij Oostende. Maar BCO stroopte de mouwen op in het tweede quarter. Via Mwema, uitblinker Myers (22 punten, 8 rebounds) en Salumu domineerde Oostende het tweede quarter. Oostende trok met 34-41-cijfers naar de kleedkamer.

Vroeg in het derde quarter streelde Mwema de tienpuntengrens: 37-47. Een kwartet aan bommen voedde een stevige Franse run, die de score in minder dan zes minuten tot 57-50 deed kantelen. Nadat Mihailovic Oostende 59-60 voorop bracht, sprintten Aminu en co naar 75-66. Na een Oostendse 0-8-reactie via Jekiri, Lasisi, Djordjevic en Myers regisseerde Djordjevic de ultieme aanval. Lasisi verknalde echter de kans op een uitzege. Oostende moest met een 75-74 de nachtelijke terugreis in de bus aanvatten. Dinsdag 7 november ontvangt Oostende in groep D van de Champions League de Poolse landskampioen Zielona Gora.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier