BC Oostende kwalificeert zich vlot voor de kwartfinales

© BELGA
Redactie KW

Op geen enkel ogenblik lieten Dusan Djordjevic en zijn maats zich verrassen door Charleroi B, team uit de Top Division Two, de zogenaamde derde klasse. Oostende won met 84-103.

Derdeklasser Charleroi B, die een 10-0-bonus kreeg, zag die voorsprong snel smelten tot 12-8 maar bij 18-8 hadden de Karolingers dat hersteld. Oostende nam bij 24-25 de leiding over en duwde meteen door. Met Salumu en Kuridza samen op het terrein liep het lekker geolied. Sommige momenten was ook de verdedigende cohesie heel intens. In het derde wedstrijdschuifje verzorgde de thuisploeg zijn afwerking knap zodat het verschil niet verbreedde. Na het halfuur (68-78) duwden de bekerhouders (74 % tweepunters, 45 % bommen) extra op het gaspedaal waardoor een twintiger op het bord verscheen. Een ultieme driepunter van Charleroi hield het eindverschil (84-103) net onder die grens van twintig eenheden.

In de volgende ronde van de beker van België, de kwartfinales, neemt Oostende het op tegen Bergen. Vrijdag 9 december is de heenmatch in Oostende voorzien, zondag 11 december de terugwedstrijd in Bergen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier