BC Oostende klopt Spirou Charleroi na lange inhaalrace

Pas na de rust kon BC Oostende op gelijke hoogte komen, om uiteindelijk met 98-91te winnen.

BC Oostende kende absoluut geen makkelijke avond tegen Spirou Charleroi, de voorlopige leider in het klassement. Oostende heeft weliswaar twee wedstrijden minder gespeeld.

De eerste quarters waren duidelijk voor de bezoekers uit Charleroi. Oostende milderde in het slot van het openingsquarter tot 18-29. De kloof werd een tijdje intact gehouden en zo gingen de teams rusten bij 41-49.

Oostende maakt het af na de rust

Na de rust schoot BCO het best uit de startblokken. De voorsprong van de bezoekers werd volledig uitgewist en bij aanvang van het slotquarter stond het scorebord op 70-71. De toeschouwers kregen een spannende slotfase te zien, waarbij Oostende toch nog afstand kon nemen van Charleroi. Eindstand in de Sleuyter Arena was 98-91.