BC Oostende klopt Rijsel op fandag

© VDB
Redactie KW

Landskampioen en bekerwinnaar basketbal BC Oostende hield zaterdagavond zijn jaarlijkse fandag.

Nadat de jeugd het beste van zichzelf had gegeven, konden ook de vele fans hun kunsten laten zien op het parket tijdens een vrijworpcompetitie. Het hoogtepunt was echter de oefenpot tegen de Franse tweedeklasser Lille Métropole Basket, waarin het publiek in de Sleuyter Arena voor het eerst de nieuwkomers JP Prince en de Montenegrijn Vladimir Mihailovic aan het werk te zien kreeg. Laatstgenoemde arriveerde overigens pas daags voordien.

Foutenlast

Coach Dario Gjergja kon nog geen beroep doen op de geblesseerden Jean Salumu en Niels Marnegraeve. De bagage van Belgian Lion Pierre-Antoine Gillet raakte zoek waardoor ook hij niet kon opdraven. BCO had een vette kluif aan Rijsel dat er een snedige partij van maakte en werd in de eerste helft voortdurend op achtervolgen aangewezen, onder meer door de 19 punten van de onfeilbare Almeida (35-39).

In de tweede helft kon Oostende het evenwicht herstellen en bij 47-47 liet Prince zien waarom hij naar onze kust werd gehaald. Ook Wilkinson deed zijn duit in het zakje. De partij ontaardde zowaar naar het einde toe toen de potjes bij de Fransen meermaals overkookten. Zo werden drie bezoekers vroegtijdig van het veld gestuurd met vijf fouten. Almeida werd topschutter met 28 punten in een wedstrijd die eindigde op 75-69.

Winnaarsmentaliteit

De fandag werd afgesloten met een groepsfoto en een handtekeningensessie. “Na twee weken intensieve trainingsarbeid waar ik nog een aantal spelers moest missen, ben ik absoluut tevreden over wat ik nu al gezien heb”, aldus Gjergja na de wedstrijd. “Het is duidelijk dat ik over een intelligente groep beschik die zich snel weet aan te passen. De match was inderdaad nogal pittig en maar goed ook. Beide teams gingen voluit voor de zege en acteerden erg competitief. Mijn collega en ik hebben een probleem als de winnaarsmentaliteit zou ontbreken.”

(SD – foto a-VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier