BC Oostende klopt naaste achtervolger Antwerp Giants

© BELGA
Redactie KW

Veel volk in de Versluys Dôme voor de topper tussen leider BC Oostende en naaste achtervolger Antwerp Giants.

De kustploeg stond voor aanvang van het duel riant op kop van het klassement met vier zeges meer dan de Sinjoren. De twee voorbije confrontaties werden gewonnen door het team van coach Dario Gjergja, maar de Supercup moest het wel laten aan de Giants. Kesteloot opende de debatten, maar de bezoekers hielden in de eerste periode gelijke tred met de landskampioen. Kuridza schakelde een versnelling hoger en werd hierbij geruggesteund door een vinnige Walden, goed voor een tienpuntenkloof bij 26-16.

BC Oostende klopt naaste achtervolger Antwerp Giants
© BELGA

Het hoogtepunt in de eerste helft kwam echter op naam van Jean-Marc Mwema (ex-Antwerp) met een schitterende alley-oop op assist van Walden (30-23). De thuisploeg controleerde de partij richting rust, maar zag de ruime kloof alsnog gereduceerd worden tot vier punten (34-30).

BC Oostende klopt naaste achtervolger Antwerp Giants
© BELGA

Oostende kwam snedig uit de kleedkamer en zette Antwerpen meteen tegen de muur met een 9-0 via Newbill en Katic (50-34). In het slotluik moest de thuisploeg wat gas terugnemen, waarvan de manschappen van Roel Moors optimaal profiteerden. Een 4-14 later stond het halfweg het vierde quarter plots 63-58 en drie minuten voor tijd zowaar 65-63. Met zijn tiende punt nekte Mwema, in een regie van uitblinker Djordjevic, zijn ex-ploegmakkers. Zo pakt Oostende zijn tiende zege op rij in de nationale competitie. Woensdag staat de eerste halve finale van de FIBA Europe Cup in eigen huis tegen het Franse Chalon op het programma.

BC Oostende klopt naaste achtervolger Antwerp Giants
© BELGA

(SD – foto’s Belga)

BC Oostende – Antwerp Giants: 72-64 (18-16, 16-14, 25-14, 13-20)

BC Oostende: Lambrecht, Walden 8, Mwema 10, Keselj 2, Gillet 8, Salumu 2, Katic 9, Boukichou 2, Djordjevic 9, Kuridza 7, Kesteloot 4, Newbill 11

Antwerp Giants: Kanda Kanyinda 0, Beghin 2, Clark 9, Ware 9, Vervoort 2, Anderson 10, Marchant 0, Smith 13, Conger 14, Mwendanga 5

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier