BC Oostende klopt Montenegrijnen van Mornar met 80-60

© VDB
Redactie KW

Tegen Mornar Bar behaalde Oostende zijn vierde zege in een periode van vijf speeldagen van de Champions League: 80-60.

Oostende opende het best: 9-3.De Montenegrijnen zochten te veel hun heil in een zonedefensie. In het tweede kwart verloor Bar ook zijn offensieve organisatie tegen een stevig verdedigend Oostende. De 20-10-stand in dat matchdeel legde de basis van de winst. Na de rust (39-26) trachtten de bezoekers een vuist te maken (41-34) maar na twee technische fouten liepen ze opnieuw achter de feiten aan. Keselj zette een aardige prestatie neer. Katic en co controleerden ook de meeste luchtduels.

De Zeekapiteins verdeelden netjes de minuten en de punten. Vier van hen eindigden in de dubbele cijfers. Bij 73-56 schonk coach Gjergja aan topschutter Gillet (17 punten aan 66 %, 5 rebounds en 2 assists) de eerste applausvervanging. Daarna volgden ook Walden, Djordjevic en Katic. Aan de vrijworplijn legde Salumu de 80-60-eindstand vast. Oostende beheerste de luchtduels (37-30), deelde veruit de meeste assists (19-11) uit, maar leed iets te veel balverliezen (19-16).

Jean-Marc Mwema bleef de volle matchduur op de bank en dat had zijn reden. “Bar speelde vooral in zone. Sinds de komst van Mwema in Oostende hebben we nog niet veel op zone geoefend. Dat was de hoofdreden waarom ik hem niet opstelde. Mwema blijft een belangrijke speler voor onze ploeg”, verduidelijkte Dario Gjergja.

(PR – Foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier