30/09/16 om 14:40 - Bijgewerkt om 14:38

BC Oostende: klaar voor een seizoen van 70 (?) officiële matchen

Het belooft een druk seizoen te worden voor coach Dario Gjergja en zijn troepen. BCO speelt in jaargang 2016-2017 wellicht meer dan 70 officiële matchen. Ter vergelijking: een modale Belgische eersteklasser speelt er ongeveer 40.

BC Oostende: klaar voor een seizoen van 70 (?) officiële matchen

© BELGA

In de competitie - die niet langer Scooore League heet, maar wel Euromillions Basketball League - zijn er al zeker 36 wedstrijden. Pepinster is weg, er is geen nieuwkomer. En dus werd - jammer genoeg - geopteerd voor de oude competitieformule. De tien teams spelen vier keer tegen elkaar. Na 36 speeldagen komen 8 van de 10 teams in de play-offs terecht. U leest het goed, 8 van de 10 en daarvoor worden er 36 speeldagen ingelegd. Ik vrees voor wedstrijden met weinig spankracht. Het is tijd dat nieuwe teams zich melden op het hoogste niveau. En waarom zou dat geen West-Vlaams team kunnen zijn? Het zuiden van onze provincie heeft een stevige baskettraditie en zit met topteams, in Brugge lijkt er ook ruimte voor een uniek basketproject. Maar dit terzijde.

We zitten nog maar aan 36 van de 70. Wel, in de play-offs volgen er mogelijks nog 13 matchen (drie in de kwartfinales en telkens vijf in de halve finale en finale) en 6 bekermatchen. Vergeet ook niet de Supercup van vorig weekend! We zitten dus al aan 36+13+6+1=56.

Maar Oostende speelt ook Europees, in de nieuwe Champions Basketball League. In de eerste ronde speelt BCO minstens 14 matchen! Maar daar komt een verlengstuk. De beste vier van iedere poule van acht stoten door, maar voor de nummers vijf, zes en zeven bestaat er een vangnet. En dus overschrijdt BCO dit seizoen wellicht het aantal van 70 matchen. Indrukwekkend.

(Olivier Volckaert)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!