BC Oostende kan zaterdag andermaal geschiedenis schrijven

© BELGA
Olivier Volckaert

BC Oostende heeft zaterdag opnieuw een afspraak met de Belgische basketgeschiedenis. Na 2013, 2014 en 2015 kan het voor de vierde opeenvolgende keer de Beker van België winnen en dat zou een unicum in het Belgische basket zijn.

Zaterdag staan BC Oostende en Antwerp Giants in Vorst Nationaal tegenover elkaar voor de Beker van België. Burgemeesters Johan Vande Lanotte en Bart De Wever rolden al spierballen, maar het is duidelijk dat recordwinnaar BC Oostende (al zestien bekers in de trofeekast) de grote favoriet is. In de Belgische competitie is BC Oostende momenteel buiten categorie, de rest strijdt voor de tweede plaats.

Maar Antwerp Giants kan zich zaterdag optrekken aan drie zaken. In de eerste plaats dat het om een enkele wedstrijd gaat. In een dubbele confrontatie is BCO sowieso onklopbaar.

Ten tweede : Antwerp Giants zit wel in de kwartfinale van de Europe Cup en dat steekt toch in Oostende, dat onlangs werd uitgeschakeld door Elan Chalon. De Europese kwartfinale van Antwerp Giants bewijst dat de Antwerpenaren zeker hun mannetje kunnen staan in topmatchen. Die ervaring zal hen ook sterken in de bekerfinale.

Een derde factor in het voordeel van Antwerp Giants : de blessure van Niels Marnegrave bij BC Oostende. Niet dat Marnegrave dé dragende speler was, maar hij speelde een cruciale rol op de guardpositie. Zo was hij altijd enorm nuttig om Dusan Djordjevic af te lossen. Wellicht ligt zaterdag daar de sleutel. Hoe wordt er geroteerd met Dusan Djordjevic ? En kan hij op het einde nog zijn stempel drukken op de wedstrijd ?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier