BC Oostende kan voorsprong niet vasthouden in Charleroi

© BELGA
Redactie KW

Zowel in de eerste als in de tweede helft kon BC Oostende op Charleroi een voorsprong van tien punten niet vasthouden. Bovendien worstelden de titelverdedigers in de spannende slotfase ook met beslissingen van de refs. BCO verloor me 74-69.

Djordjevic regisseerde zijn team perfect. Via Kesteloot en Katic kon Oostende meteen aan de leiding komen: 9-15. Boukichou en Newbill kenden beiden een sterke invalbeurt. Samen stuwden ze BCO naar een eerste tienpuntenkloof: 21-31. De Oostendse motor begon echter te sputteren en het spel werd minder vloeiend. Aan de rust (35-37) was zowat alles te herbeginnen.

opnieuw tienpuntenkloof

In het derde kwart vond Oostende onder aanvoering van Katic, Salumu en Kesteloot bij 40-50 opnieuw een kloof van tien punten. Uitbouwen van deze voorsprong lukte niet maar ook het vasthouden van dat verschil kreeg de kustploeg niet voor mekaar. Oostende kwam ook te kort in rotatie. Richardson en Shepperd deden de score tot 60-58 kantelen.

Kuridza hoorde tot verrassing van velen een onsportieve en tevens vijfde persoonlijke fout toen hij Shepherd probeerde af te blokken. Dit was het kantelpunt want Charleroi duwde door naar 69-64. BCO naderde nog tot op twee punten met dertig seconden op de klok maar verloor met 74-69.

(PR – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier