BC Oostende kan dit seizoen andermaal geschiedenis schrijven

© BELGA
Olivier Volckaert

Basketclub Oostende zit aan drie dubbels op rij. Pakt BCO dit jaar opnieuw titel én beker, dan schrijft het Belgische basketgeschiedenis. Nooit eerder won een Belgische basketclub vier dubbels op rij.

Een vierde dubbel, dat is voor BC Oostende de inzet voor dit seizoen. En de kustploeg gebruikt daarvoor het traditionele recept. Een gezonde mix van ervaren kleppers met jonge en talentvolle Belgen. BCO houdt vast aan zijn succesingrediënten : continuïteit en stabiliteit. En eindelijk lijken de andere Belgische topclubs datzelfde stramien te volgen. Daar zijn nog steeds (tweederangs) Amerikanen, maar de weg van de jonge Belgen wordt er meer en meer bewandeld. Dat is hoopvol voor de toekomst. Sommige teams lijken versterkt, met Bergen op kop. En veert Charleroi eindelijk recht na jaren krasselen ? Ik hoop het , het zal de spankracht dit seizoen enkel ten goede komen en daar moest de fan de voorbije jaren soms op wachten.

Een ander gevaar, en dat zit bij BC Oostende, zijn de vele veranderingen naast het veld. Voorzitter Arthur Goethals is vertrokken, Johan Verborgh is zijn opvolger. Ook in het secretariaat zijn er wijzigingen. Maar de grootste challenge voor BCO zal er pas komen als succescoach Dario Gjergja Oostende zal verlaten. En geloof me, die dag zal ooit komen. Al hoop ik voor BCO dat die nog een tijdje op zich zal laten wachten. In het contract van Gjergja staat er een clausule dat hij weg kan bij interesse van een Euroleagueteam. Gjergja weg bij BCO, dan komt de Oostendse basketclub pas voor een échte uitdaging te staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier