BC Oostende, K-Basketteam Kortrijk en DS Waregem succesvol in Beker van Vlaanderen

De U14 van DS Waregem. © Foto ELD

Zaterdag stonden twee Zuid-West-Vlaamse duels in de finale van de Beker van Vlaanderen op het programma. DS Waregem en K-Basketteam Kortrijk keken elkaar bij de U16 en U14 in de ogen.

De U14 beten de spits af. Waregem – vooruit gestuwd door Nastja Claessens (17p en 22 reb) en Emma Vindevogel (29p) – nam al vlug de bovenhand. K-BTK liet zich echter niet zomaar naar de slachtbank leiden: 20-22 na 10 minuten. In de tweede periode kwam er lichte afscheiding waardoor DS ging rusten met een bonus van 12 punten, 25-37. Na de break ging Waregem op zijn elan door en bouwde zijn bonus uit tot een twintiger. Kortrijk bleef echter vechten tot het einde en milderde nog tot 66-79.

De U16 van K-BTK.
De U16 van K-BTK.© Foto ELD

Bij de U16 waren de rollen omgekeerd. Daar was het K-BTK die de touwtjes in handen nam. DS klampte in de openingsperiode nog aan (23-23), maar een voorsprong van 11 punten stond bij de rust op het bord. Onder impuls van een sublieme Celia Ducoulembier (18p en 15 rebounds) stond al vlug de twintiger op het bord. Waregem bleef er echter voor gaan en met nog drie minuten op de klok herleidde het de kloof tot 61-68. Marie Vertriest nam al vlug alle twijfels weg en bezorgde Kortrijk de verdiende overwinning. Eindstand 69-76.

Bij de jongens U16 was underdog BC Oostende al vlug op achtervolgen aangewezen tegen Antwerp Giants: 17-32 na 10 minuten. De kustjongens lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en vochten terug tot 42-55 aan de rust. Ook na de koffie zette BCO zijn opmars verder. Driepunters van Plateuw en Vandenabeele brachten de kloof terug tot onder de tien punten. Met nog vijf minuten te gaan was alles te herdoen (77-77). Uitblinker Arend Titeca zette met een score en een vrijworp de kroon op het werk na een onvervalste thriller: 93-92.

De U18 van BC Oostende haalden het niet tegen de Giants. Aan de rust leidde BCO nog (26-22), maar daarna nam Antwerp de rol over: 56-69.

Bij de U19 meisjes was DS Waregem vrijdagavond zoals verwacht een maatje te klein voor Sint-Katelijne-Waver. De meisjes van coach Tanja Popivoda kregen een zware 97-49-nederlaag te slikken. (ELD)