BC Oostende in halve finale na een verschroeiend derde kwart

© BELGA
Redactie KW

Met zes spelers in de dubbele cijfers heeft Oostende een leuke dertiger (69-99) behaald tegen Luik. Maar aan de rust was de situatie helemaal anders…

Op een 0-5-opener van Serron antwoordden Jones en Smith met elk een driepunter in dit tweede duel van de kwartfinales. Smith bepaalde de eerste helft met 18 punten (3 op 3 tweepunters, 2 op 3 bommen en 6 op 6 vrijworpen) aan 91 %. Hij stuurde Luik naar een knappe en toch verrassende 49-42-voorsprong halverwege de match.

De Oostendenaars waren in hun eer geraakt. Luik kreeg meteen billenkoek. In zeven minuten vraten Serron en co de thuisspelers met haar en huid op. Katic (6), Archie (5), Serron (5),Gibson (5) en Djordjevic (4) realiseerden een onwaarschijnlijke 0-25-rush. De Zeekapiteins scoorden in dat derde kwart 34 punten (7 op 8 tweepunters, 6 op 7 bommen en 2 op 2 vrijworpen) aan 88 %. Oostende, dat maximaal na een korf van Boukichou met 63-97 leidde, bereikt de halve finales. Lambrecht zag zijn ultieme driepunter slecht landen waardoor BCO geen century-score haalde.

In de halve finales, die woensdag aanvangen, ontvangen de Oostendenaars LimburgUnited dat Antwerp Giants sweepte. De Limburgers wonnen twee van de vier competitieduels tegen Oostende. Dat belooft!

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier