BC Oostende houdt de punten thuis tegen Charleroi

04/05/17 om 09:31 - Bijgewerkt om 09:30

Matige opkomst in de Versluys Dôme voor de klassieker tussen landskampioen Oostende en Charleroi. Een wedstrijd zonder inzet voor de manschappen van coach Dario Gjergja, die reeds enige tijd zeker zijn van de leidersplaats in de Euromillions League.

BC Oostende houdt de punten thuis tegen Charleroi

© BELGA

De kustploeg liet de afgelopen weken immers al zien niet op de lauweren te zullen rusten met zes zeges op rij. Charleroi daarentegen beleeft een uitermate moeizaam seizoen en bekleedt momenteel slechts de achtste plaats, waarmee de kans reëel is dat beide teams elkaar straks terug ontmoeten in de kwartfinale van de play-offs. Newbill opende de debatten, maar het was Gillet die meteen met twee bommen voor een eerste kloofje zorgde bij 12-6. De sterk ingevallen Boukichou liet zich in de eerste helft opmerken met een dunk over de boomlange Fusek (2m24). Charleroi liet weliswaar niet begaan en knokte zich terug in de match via Radenovic (25-22). Een 7-0 later viel alles te herdoen voor de bezoekers en met een driepunter van Newbill ging Oostende rusten met een zevenpuntenbonus bij 41-34.

Hetzelfde spelbeeld na de rust. Ondanks de slordigheden bij de thuisploeg en enkele dubieuze beslissingen van het leidende trio slaagde Charleroi er aanvankelijk niet in om het tij te doen keren aan de Noordzee. Katic heerste onder de korf en in het slotluik kwam het erop aan de voorsprong te consolideerden bij 60-51. Toen het halfweg het laatste quarter 69-60 stond, leek de zege een feit, maar de Oostendse balverliezen (18!) stapelden zich op en Charleroi bracht zowaar de spanning terug in de match. Een furieuze Gjergja moest toezien hoe de Walen zo tot op drie punten naderden (71-68). Gillet vond het welletjes en jaagde zijn derde bom van de avond door de korf. Het slotwoord was voor het duo Katic-Djordjevic, goed voor een zevende competitiezege op rij.

(SD)

BC Oostende - Charleroi 78-71

(23-14, 18-20, 19-17, 18-20)

BC Oostende: Walden 9, Mwema 6, Gillet 9, Salumu 6, Katic 14, Boukichou 14, Djordjevic 6, Kuridza 2, Kesteloot 5, Newbill 7

Charleroi: Libert 12, Fusek 4, Iarochevitch 10, Marnegrave 5, Harris 4, Richardson 10, Grant 12, Kemp 4, Schwartz 4, Radenovic 6

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!