BC Oostende haalt snoeihard uit in Leuven

© VDB

Enkele dagen voor de Europese topper tegen Chalon-sur-Saône heeft BC Telenet Oostende vertrouwen getankt bij rode lantaarn Leuven Bears. De Zeekapiteins haalden het met een dertiger: 62-93.

Een lay-up van Serron en twee vrijworpen van Gibson openden de score: 0-4. Oostende was in elk van de vier quarters de betere ploeg en dat vertaalde zich ook op het scorebord. Voor de rust was er telkens een verschil van vier puntjes per wedstrijdschuifje: 20-24 en 13-27. Dat zorgde voor een 33-41-score halverwege de match. BCO leidde na veertien minuten al met tien punten (24-34) verschil.

Dertiger

In het derde quarter, waarin Salumu de eerste korf aantekende, verpulverden de Oostendenaars de Leuvense Beren. Ze pakten uit met een 13-29-rush. Djordjevic plaatste de twintiger (38-58) op het bord. Aan het halfuur (46-70) bestond er dan ook geen twijfel meer over de naam van het winnende team. Na een bom van Hemeleers en een lay-up van Marelja overschreden de titelverdedigers de dertigpuntengrens: 48-79 na 34′. Het maximale verschil noteerde Marelja bij 53-89. De Zeekapiteins wonnen met 16-23 ook het vierde kwart.

Pierre-Antoine Gillet was topschutter met 18 punten (4 op 5 bommen, 3 op 4 tweepunters, 0 op 2 vrijworpen). De twaalf spelers scoorden allemaal. Hemeleers tekende drie punten in elf minuten aan, Lambrecht één punt in vier minuten. De vrijworp van Lambrecht zorgde voor de eindstand.