BC Oostende haalt ook in Hasselt verwoestend uit

BC Oostende's Elias Lasisi en Wen Mukubu van Limburg United. © BELGA
Redactie KW

Zelfs zonder de guards Djordjevic en Mihailovic won BC Oostende met een twintiger in Hasselt tegen Limburg United: 62-83.

Schwartz (2 punten, 3 rebounds en 4 assists) stond in de basis-vijf naast Jekiri, Kesteloot, Fieler en Salumu. Na een verkennend eerste kwart (18-20) diepten de Oostendenaars al een eerste kloof uit richting rust: 33-42.

Laatste productie door Lambrecht en Buysse

De Limburgers konden in het derde wedstrijdschuifje geen vuist ballen. Het verschil groeide naar vijftien eenheden (46-61) aan het halfuur. Bij 52-71 wenkte de twintiger, maar het duurde tot 1’39” voor het eindsignaal voor Myers met een lay-up dat verschil op het bord spijkerde (59-79).

Lambrecht en Buysse kregen de 95 slotseconden hun kans bij applausvervangingen voor Mwema en Myers. Samen verzorgden ze de laatste productie van Oostende. Lambrecht schoof met nog tien seconden op de klok een assist naar Buysse, die 61-83 scoorde.

Tweede vrijworp Desiron

Op drie seconden van het einde mocht Desiron vrijworpen nemen na een fout van Lambrecht. Desiron kraakte zijn tweede vrijworp en Buysse plukte de defensieve rebound. Oostende won de wedstrijd met 62-83.

Met 18 punten en 4 assists haalde Salumu de beste computerevaluatie. Lasisi (15 punten, 5 rebounds en 4 assists) deed het eveneens heel keurig. Kuridza, die vijf punten scoorde, haalde elf rebounds neer. Het verschil in terugkaatsers (25-43) was indrukwekkend. Meteen is de openingsreeks van Oostende in de competitie uitgebreid naar een zestien op zestien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier