BC Oostende haalt het met 84-65-cijfers van Luik

Boris Penninck (links) en Jean-Marc Mwema vechten voor de bal. © BELGA
Redactie KW

Dankzij een sterk eerste en vierde quarter won BC Oostende vlot met 84-65 van Luik.

Katic en Gillet openden feilloos: 7-0. Na nieuwe korven van Katic en Kesteloot (11-2) vroeg coach Thibault Petit van Luik een time-out aan. Bij 19-7 in de zevende minuut had coach Dario Gjergja in drie fases al zijn hele basis gewisseld voor vijf bankzitters. Het verschil in efficiëntie tussen beide teams was in dat openingskwart groot: 69 tegenover 29 procent.

Met bommen van Simpson (2) en Moris (1) vond Luik zijn driepuntwapen dat in het eerste quarter zevenmaal op rij slecht gericht was. In het derde matchdeel duwden Newbill en Katic iets verder van zich af: van 41-30 naar 52-35. Simpson en co wilden echter de handdoek niet gooien. Bovendien kwam de vermoeidheid bij de kustploeg ook tot uiting. Iets voor het halfuur dook Fields onder de grens van tien punten: 57-48 en time-out bij Oostende. Sweetney opende met twee bommen het vierde wedstrijdschuifje waardoor Luik naderde tot 59-54 en zelfs 65-61.

Kuridza, Mwema en Boukichou riepen toen de Luikse terugkeer een kordate halt toe. Bij 76-62 op drie minuten van de buzzer was de winnaar gekend. Boukichou haalde de hoogste computerevaluatie met 16 punten aan 83 procent, 4 rebounds en 1 assist. Mwema realiseerde een knappe double-double: 10 punten en 11 rebounds in 24 minuten. Oostende beheerste ook nadrukkelijk de luchtduels: 46 tegen 24 terugkaatsers. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier