BC Oostende gunt Antwerp Giants niets

Mike Myers werd uitgesloten na een onnodig opstootje. © a-Bart
Redactie KW

Dankzij een 74-63-zege heeft BC Oostende zich verdiend geplaatst voor de halve finales van de beker van België.

Vrijdag was de heenmatch op een nipte 59-57-overwinning van Antwerp Giants geëindigd. Die minibonus volstond helemaal niet om een plaats in de halve finales af te dwingen.

Lasisi veegde de eerste nul van het bord waarna de Giants naar 2-7 sprintten. In een te nerveus openingskwart had Dudzinksi met zijn tien punten een flink aandeel in de Antwerpse oogst. Vijftien vrijworpen en veertien fouten vielen in die fase op.

Na 20-21 namen Djordjevic en Myers de controle over de match meteen over: 26-21. De Antwerpenaars waren gedoemd tot een achtervolging. Aan de rust leidde BCO met 37-30.

Uitblinker Salumu, goed voor tien punten in vier minuten, breidde dat verschil snel tot 48-33 en zelfs 55-35 uit. Een dubbele uitsluiting voor Kingsley en Myers na een onnodig opstootje bij 66-46 ontsierde nog deze nijdige cupmatch. Daarna bedaarden de gemoederen en mochten de roodhemden de cijfers nog wat opsmukken. Oostende won met 74-63.

Vrijdag 26 januari speelt BC Oostende de heenmatch van de halve finales tegen Limburg United dat eerder zondag Luik uitschakelde. De terugwedstrijd heeft zondag 28 januari in Hasselt plaats. Voor Antwerp Giants dat enkele dagen geleden ook Europees uitgeschakeld werd, smaakt deze nieuwe eliminatie in minder dan een week citroenzuur.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier