BC Oostende grijpt naast eerste kans op nieuwe landstitel

Aleksander Lichodzijewski van Brussels probeert hier BCO-speler Corey Walden af te stoppen. © BELGA
Redactie KW

Door een nederlaag tegen Brussels in het derde duel van de play-off-finalereeks is BC Telenet Oostende nog geen kampioen. De titelverdediger verloor met 78-93 tegen de uitdagers. Het staat nu 2-1 voor Oostende.

Gillet wees meteen de goede richting aan met een glasheldere driepunter vanop de linkerflank. In het openingsquarter ploften Gillet en Kesteloot elk twee bommen in de mand. Aan de overzijde deed Bray met drie bommen op rij de score van 14-9 naar 19-20 kantelen. Dat driepuntwapen was sterk punt bij de Brusselaars. Naast Bray knalden ook Loubry en Lichodzijewksi de oranje bal vanop afstand lekker binnen. Hun collectieve zeven op negen voorbij de driepuntlijn vertaalde zich in een scorewijziging van 23-22 naar 23-37. De scheidsrechters Geller, Van Den Broeck en Delestrée floten deze finale. Met beide laatstgenoemden was er al vaker een niet-eensgezondheid. Zondag hoefden we niet eens te wachten op de eerste botsing tussen ref Van Den Broek coach Gjergja. Nauwelijks vijf tellen na een verwittiging in de achttiende minuut kreeg hij een technische fout. Aan de rust hield Brussels nog zeven eenheden (41-48) van zijn bonus over.

Zwaarste nederlaag van het seizoen

Bray en Ubel beheersten het derde quarter, waarin Oostende de achterstand zag zwellen via 43-54 tot 49-63. De nervositeit nam in de Oostendse rangen toe, zeker toen Brusels bij 61-77 een verschil van zestien punten op het bord spijkerde. Simmons (68-79) en Katic (74-83) hoorden een vijfde fout. Brussels was zegezeker en na een stevige tik van Gillet op Loubry sloot ref Delestrée coach Dario Gjergja uit. Bij dezelfde fase van het spel moest ook sportief manager Philip Debaere op aanwijzen van ref Van Den Broeck de arena verlaten. De 78-93-nederlaag is de zwaarste verliesbeurt van Oostende dit seizoen. Woensdagavond volgt een vierde duel in Neder-over-Heembeek. Als Oostende daar wint, dan is het kampioen. In het andere geval volgt er zaterdagavond een vijfde en beslissende match in de Versluys Dôme van Oostende.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier