BC Oostende gaat Europees onderuit bij Chalon

Redactie KW

In de eerste wedstrijd (best-of-three) van de achtste finales van de FIBA Europe Cup basketbal voor mannenteams verloor landskampioen Oostende met 84-71 bij het Franse Elan Chalon.

BC Oostende heeft nog een lange weg te gaan richting Final Four in de Fiba Europe Cup. Het eerste duel van de ‘best of three’ in de achtste finales op het parket van het Franse Elan Chalon werd immers verloren met 84-71. Zware cijfers, te zwaar naargelang het spelverloop, al heeft het team van coach Dario Gjergja nooit aanspraak gemaakt op de zege.

Na iets meer dan drie minuten wees het scorebord al een 9-0 aan, waardoor de kustploeg meteen op achtervolgen werd aangewezen. Mission impossible zo bleek, want telkens de hoop enigszins heroplaaide, zetten Roberson en co de puntjes op de i. Van de vijftienpuntenkloof halfweg het tweede kwart (36-21) bleven er bij de rust nog die negen uit de beginfase over (40-31). Marelja kwam van de bank en bracht zijn team terug in de match met acht punten, geruggesteund door de drie bommen van Gillet, waardoor het plots 67-60 stond. Roberson en Booker stelden orde op zaken en straften de Oostendse foutjes genadeloos af. De vierduizend Fransen in Le Colisée slaakten een zucht van opluchting en schreeuwden Chalon naar de 84-71-eindstand. Volgende week woensdag moet BCO winnen in de eigen Sleuyter Arena om op 3 maart in een rechtstreeks duel op Franse bodem uit te maken wie de kwartfinale bereikt.

(SD)

ELAN CHALON – BC OOSTENDE (84-71)

(22-12, 18-19, 27-21, 17-19)

ELAN CHALON: Kalinoski 5, Hazell 14, Michineau 5, Bouteille 6, Gradit 0, Lessort 4, Evtimov 4, Roberson 22, Booker 20, Brownlee 4

BC OOSTENDE: Serron 6, Katic 6, Djordjevic 2, Archie 8, Gibson 9, Marelja 8, Buza 7, Marnegrave 0, Gillet 11, Salumu 9, Boukichou 5

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier