BC Oostende botst in de Champions League niet op Besiktas

© BELGA
Redactie KW

Aan de eerste editie van de Basketball Champions League nemen meer clubs deel dan voorzien bij de loting. Dat heeft ook gevolgen voor BC Telenet Oostende.

Een maand na de loting heeft FIBA beslist om het aantal deelnemers van de Basketball Champions League uit te breiden van 32 naar 40. AEK Athene, Partizan Belgrado en Zielona Gora trekken zich immers terug uit de Eurocup en krijgen een plaats in de Basketball Champions League. Bij dat drietal rechtstreeks geplaatste clubs worden ook vijf teams gevoegd die dus geen kwalificatierondes meer hoeven te spelen. Onder hen zijn Charleroi, Besiktas Istanbul en Ludwigsburg. De twee laatstgenoemde clubs maakten kans om in de poule van Oostende te belanden. Dat is nu niet meer mogelijk. Sportief is het goed dat deze wellicht zwaardere opponenten zoals Besiktas Istanbul wegvallen.

Oostende opent de campagne op bezoek bij het Bosnische Igokea Aleksandrovac of het Montenegrijnse Mornar Bar en ontvangt op de tweede speeldag het Portugese Porto of het Litouwse Juventus Utena. Die vier teams spelen op 27 en 29 september in een kwalificatieronde tegen elkaar. Voor de kandidaten van poule D is er dus geen tweede kwalificatieronde meer voorzien. Zo hoeft Oostende niet tot 6 oktober te wachten om zijn eerste tegenstander te kennen.

Minpunt is wel dat de wijze van kwalificatie voor de play-offs voor de Champions League ook gewijzigd is. Het wordt moeilijker om zich bij de beste zestien te plaatsen of om een plaatsje in het vangnet van de FIBA Europe Cup te bekomen.

(PR – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier