BC Oostende boekt vlotte zege op Charleroi, ondanks klein opstootje

© BELGA
Redactie KW

In een uitgestelde match won Oostende met in de RTL-Spiroudôme met 73-81 van Charleroi. De Zeekapiteins voeren nu de rangschikking aan met vier zeges meer dan Antwerp Giants. Voor Charleroi was het de zesde opeenvolgende competitienederlaag, voor Oostende de negende zege op rij.

Na de openingskorf van Katic reageerden Radenovic en Marnegrave tot 6-2. Twee driepunters van Newbill deden de score naar 6-10 kantelen. Beide teams werkten hun aanvallen tijdens het openingskwart slechts aan 33,3 procent af. Een bombarderende Keselj, een aalvlugge Walden en een dunkende Boukichou dwongen coach Angillis bij 18-25 tot een time-out. Na korven van Radenovic bracht Iarochevitch in de achttiende minuut beide teams aan 25-25 op gelijke hoogte. Marnegrave driepunterde de thuisploeg opnieuw op voorsprong.

Newbill en Djordjevic gunden de Oostendenaars een minimale 32-33-voorsprong halverwege de klassieker. In het derde kwart kroop de score aanvankelijk tergend traag omhoog. Driepunters van Kesteloot, Newbill en Djordjevic brachten Oostende 37-44 voorop. Met een paar bommen brachten Libert en Schwartz de Karolingers aan 47-47 opnieuw langszij. Een buzzer-bom van Walden schonk de kustploeg aan het halfuur een kleine voorsprong: 49-50.

BC Oostende boekt vlotte zege op Charleroi, ondanks klein opstootje
© BELGA

De klassieker kende een onverwacht negatief moment. In de 33ste minuut werd een groter opstootje vermeden nadat Schwartz en Walden hevig ruzieden, maar de meeste ploegmaats het hoofd koel hielden. Oostende bleef bij de hervatting van het spel kalm en bouwde een beslissende 0-15-kloof uit. Na 57-71 milderden Shepherd en Libert nog tot 71-75.

Oostende ontmoet in de halve finales van de FIBA Europe Cup het Franse Chalons-sur-Saône dat met 83-78 zijn terugmatch in de kwartfinales won tegen Cibona Zagreb. De Kroaten hadden thuis slechts met twee punten gewonnen. Oostende speelt woensdag 29 maart thuis en woensdag 5 april in Chalons.

(PR – Foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier