BC Oostende blijft thuis ongeslagen

Met een 86-64 zege tegen Leuven blijft Oostende met de minste verliespunten in de Ethias League basketbal.

Oostende opende de partij met een half dozijn driepunters waarmee het de score van 6-9 naar 18-11 deed kantelen. De thuisploeg leed in dat openingskwart zes balverliezen. Petrovic overschreed de tienpuntengrens bij 30-19. In het tweede kwart gaven beide coaches ruime speelminuten aan de Belgen. Vele minuten basketten er tegelijk acht Belgen, een volle minuut zelfs negen! Onder regie van Troisfontaines (9 punten aan 57 % in het tweede kwart) naderde Leuven Bears tot 34-31 maar Gillet, Djordjevic en Thompson stuwden het verschil opnieuw naar tien eenheden aan de rust: 43-33. Oostende had halverwege de match zijn acht vrijworpen aan 100 % afgewerkt.

Onder regie van Djordjevic verhoogde de kustploeg na de rust het tempo. Snel vertaalde die versnelling zich in een verdubbeling van het verschil. Een bom van Gillet knalde in de 27ste minuut 59-39-cijfers op het bord. Vooral Troisfontaines en Westrol verzorgden de Leuvense productie. In de eerste minuut van het vierde kwart werd het akelig stil in de arena bij een schreeuw van Marnegrave. Na een duel met Burgess was de guard slecht op de linkervoet geland. Hoe erg de blessure is, zal snel blijken. Wilkinson en co speelden rustig de wedstrijd uit en hielden de kloof ook op een flinke twintiger. Oostende blijft thuis ongeslagen en sluit de heenronde als virtuele leider af.

OOSTENDE: (27 op 54 waarvan 11 op 23 driepunters, 21 op 26 vrijworpen, 19 fouten) THOMPSON 2-5, WILKINSON 6-9, SALUMU 8-2, DJORDJEVIC 6-2, WRIGHT 0-5, Echenique 5-5, Marnegrave 0-0, Petrovic 3-1, Gillet 3-9, Ponitka 4-3, Boukichou 6-2, El Mahsini 0-0.