BC Oostende behaalt vierde competitiezege dankzij sterk vierde kwart

Op het terrein van rode lantaarn Brussels in Nederoverheembeek behaalde Telenet Oostende pas in het vierde kwart een 69-84-zege. De titelverdedigers blijven op de tweede plaats na leider Okapi Aalstar.

De Oostendse supporters die hoopten het duel rechtstreeks op Proximus 5 te volgen, zoals het aangekondigd was op de website van Telenet Oostende, waren eraan voor hun moeite. Deze digitale zender bracht een heruitzending van de wedstrijd Luik-Oostende van negen dagen eerder.

Het duurde twee volle minuten voor Echenique de score opende. Toen Lichodzijewski de thuisploeg naar 12-6 dreef, had invaller Boukichou met negen punten een groot aandeel in een Oostendse kanteling naar 14-19. Brussels balde opnieuw de vuisten en nam de leiding over bij 25-24. Marnegrave, Muya en Prince staken een 0-8-antwoord in mekaar.

Na de rust (38-38) opende Wilkinson en Ponitka, elk met een bom, het derde quarter: 38-44. Beide teams namen de leiding enkele keren over: 49-48, 49-53, 58-53. Berggren dunkte 58-55-cijfers aan het halfuur op het bord.

In de twee openingsminuten van het vierde matchdeel staken Djordjevic (6), Muya (3) en Prince (2) een belangrijke 0-11 in mekaar. Met zes punten in één minuut knaagde Lichodzijewksi stevig aan die achterstand: 64-66. De Zeekapiteins staken een nieuwe 0-11-rush in mekaar. Djordjevic (5), Prince (5) en Berggren (1) waren goed voor beslissende 64-77-cijfers. Oostende won met 69-84.

Djordjevic (15), Berggren (5), Serron (6), Prince (23), Gillet (0), Echenique (10), Boukichou (9), Wilkinson (3), Marnegrave (4), Ponitka (4) en Muya (5) scoorden de Oostendse punten.