BC Oostende begint de play-offs met een verschroeiende veertiger

Lionel Bosco verdedigt op Vladimir Mihailovic. © VDB
Redactie KW

Na een moeizaam einde van de reguliere competitie zette BC Oostende in de kwartfinales van de play-offs meteen een statement neer. De titelverdediger stuurde Brussels met 103-62 naar huis.

Coach Gjergja koos voor Mihailovic in de basis naast MVP Salumu, Kesteloot, Jekiri en Fieler. Met elk een bom openden Mihailovic en Salumu de eerste kwartfinale: 6-0. Smith en Bosco lieten zich niet intimideren: 12-11. Simmons scoorde zelfs de 18-18-gelijkmaker maar hij kraakte zijn bonusvrijworp. en liet dus de kans op een Brusselse voorsprong in de achtste minuut liggen. Lichodzijewski, een van de drie ex-Oostendenaars bij de ploeg uit de hoofdstad, deed dat dan maar in zijn plaats. Hij bombardeerde naar 18-21. Oostende rondde dat openingskwart dank zij 6 op 7 bommen met een 27-24-voorsprong af.

Brussels-coach Monnier moest na 4’39” in het tweede luikje al zijn tweede time-out nemen. Lasisi, Salumu, Djordjevic en Jekiri hadden een 12-0-sprint gerealiseerd. Oostende leidde met 39-24.

Na de rust (50-34) sloegen de Oostendenaars hun opponenten helemaal knock-out. Van 59-38 beukten ze door naar vernietigende 80-46-cijfers aan het halfuur. Mwema en Lambrecht rondden in de slotfase niet alleen de veertiger maar ook de century-score: 103-62.

De Oostendse dominantie drukte zich ook in een dubbel aantal rebounds (42-20) uit. Schwartz deelde zes assists uit. Met 19 op 32 bommen haalde Oostende een percentage van 59 voorbij de driepuntlijn. Lasisi (5 op 5) en Mwema (4 op 4) waren hier zelfs perfect. Naast de knappe offensieve cijfers valt ook de defensieve sterkte van BCO op. Van het tweede tot en met het vierde kwart slikte Oostende amper 38 puntjes. Maandag volgt de tweede kwartfinale volgens ‘the best of three’ in de hoofdstad.

(PR – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier