BC Oostende begint bij Kangoeroes aan nieuwe zegereeks

Dusan Djordjevic kreeg de beste computerevaluatie. © foto VDB

In Willebroek heeft BC Oostende vrijdagavond tijdens het derde kwart het verschil gemaakt. De Zeekapiteins wonnen met 58-85 en begonnen dus aan een nieuwe zegereeks.

Negatieve verrassing bij BC Oostende. Tonye Jekiri ontbrak in de selectie. Oostende moet zijn Nigeriaanse centerspeler vier weken missen. Hij werd geopereerd aan de hiel. Een botfragment en een cyste werden verwijderd. BCO hield dit stil voor de verplaatsing van vrijdagavond.

Fieler, Salumu, Myers en Djordjevic openden het best (4-10) maar El Khounchar en Cheatham reageerden: 9-12. Op assist van Badji bracht El Khounchar de thuisploeg bij 21-20 voorop. Een bom van Bogaerts legde de hoge 24-25-cijfers na het openingskwart vast. Oostende beperkte Kangoeroes in het tweede deel tot amper zeven eenheden, allemaal gescoord in de drie eerste minuten: 31-28. Daarna plaatsten Buza (5), Kuridza (5) en Mwema (4) een 0-14-rush: 31-42-voorsprong bij de rust.

Bijna dertiger

Kangoeroes knaagde vervolgens een beetje aan de achterstand: 41-48. Fieler (5), Kesteloot (3), Djordjevic (4), Myers (2) en Schwartz (2) antwoordden met een stevige 3-16-run in 4’25”. De twintiger stond bij 44-64 op het bord. Boeken toe. Myers flirtte bij 56-85 nog met een dertiger maar Moris legde de 58-65-eindstand vast.

Dusan Djordjevic haalde de beste computerevaluatie: 10 punten aan 100 %, 1 rebound, 4 assists en 5 uitgelokte fouten in 16 minuten.

Zaterdagavond heeft al de 24ste speeldag plaats. Dan is Oostende in de Versluys|Dôme gastheer voor datzelfde Kangoeroes Willebroek.