BC Kortrijk Sport met drie jeugdploegen in bekerfinale

04/05/17 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:01

Drie coaches van BC Kortrijk Sport spelen dit weekend met hun ploeg de finale van de beker van West-Vlaanderen in Sportcentrum Haneveld in De Haan. De U21 en U14 komen uit tegen BC Oostende. De U18 schakelde onderweg verrassend Oostende uit en staat tegenover Izegem. Winnen is voor geen enkele van de drie ploegen een evidentie.

Juniorcoach Dirk De Waelle, die tevens trainer is van de One, vindt het voor zijn team een heel moeilijke affiche. "Uiteraard staat BC Oostende in de finale. Het feit dat we zelf verrassend taaie tegenstanders als Racing Brugge uitschakelden, geeft ons wel het gevoel dat dit terecht is. Winnen is een andere zaak. Zelfs als Oostende een paar tenoren zou missen, hebben ze nog hun spelerservaring om het verschil te maken. Als ik terugblik op het seizoen hou ik er een goed gevoel aan over. Enerzijds dat we na de bekermatch zes juniores afzetten, die volgend seizoen volwaardige seniores zijn. Anderzijds is het een bijzonder drukke kalender geweest, waarbij de juniores vaak in drie ploegen in hetzelfde weekend werden ingeschakeld. Nu merk ik bij verschillende spelers wel vermoeidheid en zelfs lichte blessures. We hopen dat Kenneth De Vos paraat geraakt tegen zondag, want een achillespeesontsteking baar...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!